Pályázatok

15 KWp napelemes rendszer telepítése a KUPÍR Kft abádszalóki székhelyén

Támogatás összege (Ft): 3.000.000
A projekt címe: 15 KWp napelemes rendszer telepítése a KUPÍR Kft abádszalóki székhelyén
A projekt megvalósításának kezdete: 2020.01.01
A projekt fizikai befejezésének határideje: 2021.06.29.
Költségek elszámolhatóságának kezdete: 2019.09.13.
Záró elszámolás benyújtásának határideje: 2021.07.29

 

 GINOP-4.1.3-19-2019-01073

A támogatás mértéke: 100 %

A fejlesztés célja a vállalkozás energiafogyasztásának és ÜHG kibocsátásának csökkentése. A fejlesztés szükségességét a pályázó növekvő áramfogyasztása, az emelkedő villamos energia árak és környezetvédelmi szempontok indokolják.

Az épület áramfogyasztása a megelőző egy évben 28.005 kWh volt.

Az épület étteremként és szálláshelyként funkcionál.

A projekt következtében csökken az energiaköltség, nő a pályázó jövedelmezősége,versenyképessége és megújuló energiafelhasználása.

A 14,7 kWp teljesítményű napelemes rendszer 42 db LG Monox NEON 350, 350W
teljesítményű napelem modul teljesítmény optimalizálókon (16 db) keresztül kapcsolódik az 1 db  Huawei SUN2000-15KTL-M2 típusú 3 fázisú inverterre.

A napelemes rendszer kiváló minőségű, hatásfokú napelem modulokból áll és megfelel a vonatkozó szabványoknak,követelményeknek.”

 


Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció – panziók fejlesztése –

Kedvezményezett neve: Kupír Kft. (5241 Abádszalók, Tömörkény u. 2/2.)
Projekt címe: Aquarium Panzió fejlesztése – szálláshely-attrakció-vendéglátás, a Tisza-tavi környezet modernizációja

Pályázat azonosítója: TFC-1-1-1-2017-2018-00435
A szerződött támogatás összege: 34 990 972 Ft
A támogatás mértéke: 70 %

A projekt tartalma:
A projekt megvalósítása során fő célként (pályázati elvárás) meglévő 6 szoba fejlesztése valamint 3 új szoba belső téri kialakítása történt. A szobák rekonstrukciója mellett kialakult egy funkcionális közösségi tér, mely a Tisza-tavi borkultúra bemutatását szolgálja, valamint a meglévő kiszolgáló éttermi konyha fejlesztése is megtörtént (konyhai tároló és kerti terasz, grillterasz).

A kialakított szobák egy-egy speciális vendégköri szegmens bevonását célozzák, így azok kialakítása tematikusan és célirányosan formált. A szobák eltérő tematikus berendezése kapcsán egy „borkedvelő” szoba, egy „állatbarát” (amely egyben akadálymentes is) szoba, egy „szerelmi fészek”, és egy „bogaras” szoba létesül. A meglévő 6 szoba is tematikus megjelenést kapott. A szobák berendezése, hangulata és miliője ezen témák irányában különleges építészeti és műszaki kialakítással formált.

A meglévő hat vendégszoba fejlesztése során a teljes bútorzat cserélődött, a helyiségek szisztematikus fejlesztése valósult meg. Belsőépítészeti kialakításokkal tematikus szobák létesültek, családbarát szolgáltatások alakultak ki.

A kialakítást magas minőségi színvonal, az alkalmazott anyagok természetbarát, környezetkímélő alapanyagok, természetes építőelemek és naturális felületek jellemzik. A fejlesztéssel a szolgáltatás színvonala, a panzió teljes egészének komfortfokozata növekedett, a szolgáltatások köre bővült, tematikus és specifikumokkal szélesített létesítményi épületegyüttes formálódott. A kapacitások bővülnek, kiszolgáló és vendégterek, férőhelyek száma növekedett, az épület energiahatékonysága fejlődött, környezettudatossága példaértékűvé vált.

A projekt befejezési dátuma: 2020.10.14.

A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósult meg.